Breinbrekende quiz Mind Your Food

Op een zonovergoten boerennerf was het zondag 27 september puur genieten op het Oogstfeest van Hoeve Ravenstein in Baarn. Met een keur aan aantrekkelijke kraampjes werd het publiek naar de boerderij gelokt. Kijken en proeven staan altijd hoog in het vaandel op het oogstfeest. Een uitdaging dus voor Mind Your Food om mensen te prikkelen voor een kennisquiz over voeding en gezondheid.

Met vragen over gezondheid haal je mensen uit hun comfortzone. Niet iedereen zit daar op te wachten. Mijn toenadering lokte soms grappige reacties uit zoals ‘ik weet alles al over voeding’ of ‘ik eet heel gezond; kijk maar hoe ik eruit zie’. Maar er waren er genoeg, van jong tot oud, die de uitdaging aan durfden. Stellingen als ‘sulfiet kan een migraine aanval uitlokken’ of ‘magnesium staat bekend als het anti-stress materiaal’ en ‘diabetes 2 kun je voorkomen en genezen, diabetes 1 niet…zijn ze waar of niet? Twijfels rezen, en soms wisten kinderen het goede antwoord, en had hun moeder het nakijken..

Uit alle inzendingen met de juiste antwoorden (of de meeste antwoorden goed) wordt één prijswinnaar getrokken. Ik ben benieuwd wat de score zal zijn van de ingeleverde formulieren! Diegene krijgt een Mind Your Food verrassingspakket met onder meer gezonde producten. Per mail worden de deelnemers deze week hierover geïnformeerd en de antwoorden van de quiz worden ook in onze nieuwsrubriek gepubliceerd.

Bij de Mind Your Food kraam werden ook dit keer gezondheidsproblemen gedeeld en vragen of discussies over vet, suiker, tarwe, raw food en zuivelproducten passeerden de revue. De tendens is echt dat mensen bewuster omgaan met hun voeding, en dus ook bewuster met hun boodschappenmandje door de supermarkt gaan. Magnetrons worden afgezworen, E-nummers gemeden en suiker beperkt. Een goede ontwikkeling! Maar er zijn ook veel mensen nog zoekend naar wat voor hen het beste is, hoe ze van hun eczeem afkomen, van hun darmproblemen of hun reumatische klachten. Hoe ze maar blijven worstelen met hun gewicht.

Voeding is en blijft maatwerk. Voorlichting en advies geven, gezondheid oogsten… dat is mijn oogstfeest!