Gezonder worden met een multidisciplinaire aanpak

Multidisciplinair… dat klinkt een beetje afstandelijk, wetenschappelijk bijna. Een beetje als de ver van mijn bed show misschien. Maar nee, het tegendeel is  waar. Achter dit woord schuilt bij ons (Praktijk Hoog Soestdijk) een heleboel kennis en kunde en aandacht voor jou. Denk aan hulp op fysiek, emotioneel en psychisch vlak. Gezond worden in meer opzichten. Durf je nu verder te lezen?

Vanuit Praktijk Hoog Soestdijk hebben we een half jaar lang proef gedraaid met ons multidisciplinaire team. Daarvan maakt  Mind Your Food deel uit. Naar behoefte krijg je voedingsadvies en bieden wij haptotherapie, fysiotherapie, acupunctuur en cranio sacraal therapie aan. Stuk voor stuk disciplines die jou helpen fysiek sterker te worden. Maar ook meer weerstand te krijgen of emotioneel stabieler te worden. Op basis van jouw klachten maken we een maatwerkplan. We werken samen aan jouw gezondheid op fysiek en/of psychisch vlak. Gezonder  worden met een multidisciplinaire aanpak dus.

We krijgen mensen in de multidisciplinaire praktijk met de meest uiteenlopende klachten. Op het eerste gezicht lijken die vaak niet zo complex. Maar na onze uitgebreide intake van ruim een uur, hebben we een aardig beeld van de ontstaansgeschiedenis van de vaak chronische klachten.

Voorbeeld uit de praktijk
Tijdens de pilot behandelden we bijvoorbeeld iemand met nek- en schouderspieren. Er is  nauwelijks beweging in te krijgen. Die spieren worden eerst met fysiotherapie losgemaakt. Dan werk je nog aan de buitenste laag. Na die therapie is meer bewegen mogelijk en is de pijn ook afgenomen. Maar nog niet alle structuren doen mee.  Met acupunctuur en cranio sacraal therapie oefen je invloed uit op de bindweefsellaag. Daarmee maak je diepere weefselstructuren los. Dan komt er echt beweging en ontspanning in die nek, die jaren muurvast heeft gezeten.
Eén of meer sessies haptotherapie maken vervolgens duidelijk waaróm die nek vast is gaan zitten. We willen tenslotte ook proberen te voorkomen dat klachten terugkomen.

Deze cliënt had daarnaast ook weinig energie en wilde graag afvallen. Dus daar lag een taak voor Mind Your Food. Gezond worden is op alle fronten aan de slag gaan.

Multidisciplinaire aanpak, iets voor jou?
Drempelvrees is niet nodig. Bel gerust als je wilt weten of je met jouw klachten bij ons aan het goede adres bent. En meer info vind je op www.praktijkhoogsoestdijk.nl onder het kopje ‘MD-aanpak’.