Koken en bakken terwijl het regent

Buiten komt de regen met bakken uit de lucht op deze kille Moederdag. Binnen is het lekker warm en zitten we vol passie te werken aan onze website en voedingspraktijk Mind Your Food. We zijn trots! Want het resultaat mag er zijn. De eerste recepten, tips and tricks vinden hun weg naar de site. Vandaag is de primeur van de eerste blog. Er zullen er nog velen volgen.

De dag begint goed: voor tien uur is mijn eerste bananenbrood gebakken en ruikt het huis bovendien naar heerlijke wortelmuffins. Omdat ik toch pulp voor de wortelmuffins nodig heb, maak ik eerst een lekkere juice van bieten, wortel, ananas, selderij en macapoeder. Dat zorgt ervoor dat ik tot in de middag geen trek heb maar nog boordevol energie zit.

De wortelmuffins staan er al op. Het banananbrood heb ik gemaakt voor mijn zoontje. Hij moest vorig jaar een dieet volgen waarbij brood, pasta, rijst, aardappels en E-nummers een no-go waren. Het heeft me maanden gekost om iets lekkers en volgens mijn zoontje iets ‘’net echts’ te maken voor het ontbijt, de lunchbox en het avondeten. Hoe het afgelopen jaar is gegaan en waar ik mijn inspiratie vandaan haal, dat vertel ik in de komende blogs.

Het bananenbrood maak ik altijd in het weekend, zodat ik de week erop iedere ochtend een voedzaam ontbijt kan voorschotelen of de lunchbox kidsproof kan maken. Het is heel makkelijk te maken. Het enige nadeel is, dat het brood zo lekker is dat je voor woensdag al zonder zit ;-).

Blijf de site volgen voor meer gezonde, culinaire tips!