Mind Your Food bij Koopkracht

‘Zou je willen meewerken aan het Consumentenprogramma Koopkracht’? De vraag van Ingrid Sterrenburg van RTV Utrecht is helder. Met twee topics die in mijn straatje liggen, hoef ik daar niet lang over na te denken. Wat een leuke kans om mijn woordje te mogen doen! Diëten en superfoods, daar gaan we het over hebben, zegt Ingrid.

Of ik daar wat over vertellen kan? Zeker wel, daar heb ik zo mijn standpunten over, en die laat ik graag horen. Als de dag daar is, en het team op voor mij op de stoep staat, word ik toch een beetje nerveus. Voor de camera staan is geen probleem, maar ook nog je woordje doen voor de buis…

Zorgen om niks, het RTV Utrecht team is heel relaxed en Riks Ozinga is de rust zelve. Aan mijn eigen eettafel, met een kop thee, boeken over voeding en superfoods voor mijn neus, gaan we van start. ‘Als ik ’t niet meer weet, mag ik ‘stop’ roepen hè?, vraag ik nog even voor de zekerheid. Maar na de eerste vraag van Riks zijn de zenuwen als sneeuw voor de zon verdwenen en vliegt de tijd om, want die is natuurlijk maar beperkt.

Als de cameraploeg de voordeur achter zich dicht trekt, denk ik ‘Oh, ik had nog zoveel meer willen vertellen…’ Want over voeding raak ik niet uitgepraat. Maar ik ben heel blij dat ik deze unieke kans heb gekregen en mijn bijdrage mocht leveren aan het programma Koopkracht. Graag tot een volgende keer!

Mind Your Food, vandaag op de buis, dus, als je het leuk vindt: Mind Your Food bij Koopkracht.