Mind Your Food met AD op jacht voor Gouden Pollepel

Reikhalzend keek ik uit naar de volgende Gouden Pollepel test voor het AD. Mind Your Food mocht zelf kiezen uit de selectie van restaurants die nog gekeurd moesten worden. Wat een voorrecht! En dus toog ik met AD journalist Marco Bosmans richting Bunschoten.
Het plekje van mijn keuze kende ik namelijk al: een knusse eetgelegenheid in een oer-Hollandse setting, aan de voet van korenmolen De Hoop.
Brasserie Wieken is de toepasselijke naam van het kleine restaurant aan de voet van de molen. Een mooie plek om neer te strijken na een lange fietstocht door de polder of  een bezoekje aan de wekelijkse markt van Bunschoten-Spakenburg.  Zowel binnen als buiten, met uitzicht op water en weiland, is het echt genieten.

Omdat Bunschoten-Spakenburg natuurlijk visdorp bij uitstek is, kies ik twee keer voor vis. Een heerlijke volle kreeftachtige soep vooraf, en een moot kabeljauw als voorgerecht. Ik ga voor vers, zeker als het om vis gaat. En hier heb ik het gevoel dat de vis nog ‘s middags met de botter is binnengehaald…

Jammer vind ik hier wel de combi van vis met tagliatelle. Vis met verse kruiden en een rijke variatie aan bijvoorbeeld licht geroerbakte groenten volstaat. Dan heb je een volwaardige maaltijd, die ook nog makkelijk verteert.

Zoals ik in de recensie schrijf, ga ik voor puur. Zo kook ik thuis ook. Eerlijk eten met verse ingrediënten: van land of zee, zo op je bord. Rijk aan vitaminen, mineralen en gezonde essentiële vetzuren die we zo hard nodig hebben voor onze weerstand. En dat maakt de brasserie wel waar. Het brood komt van meel gemalen in de molen, en de vis uit de Zuiderzee (de veel mooiere oude benaming van het IJsselmeer). Echt eten uit de streek!

Brasserie Wieken heeft mijn hart toch al veroverd. En dus schuift Mind Your Food  graag weer aan tafel bij Brasserie Wieken; niet voor een voedingsadvies, maar gewoon om te genieten.