Dit is een fantastische rijk gevulde bleekselderijsalade. De combi van zoet en hartig doet het altijd goed. Eiwitrijk door de noten en feta. Een gezonde portie koolhydraten geven je energie weer een boost. Lekker als buffet- of lunchgerecht, maar ook voor de avonddis, als je niet zoveel tijd hebt.

Wat heb je nodig?

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/4 krop ijsbergsla (of 1 struikje bindsla)
  • 4 Medjoudadels
  • 100 gr gemengde ongezouten noten (hazelnoten, walnoten, amandelen, pecannoten)
  • 1 Elstar appel
  • 100 gr Dodoni feta (of ander goed merk)
  • 1 citroen
  • paar takjes verse dille
  • 2el appelciderazijn
  • 4 el walnotenolie
  • 1 el honing
  • 1 tl grove mosterd
  • versgemalen peper uit de molen

Hoe maak je het?

  • Scheur de ijsbergsla in grove stukken
  • Snij de bleekselderijstengels in kleine stukjes
  • Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes
  • Hak de noten grof en rooster ze kort in de koekenpan
  • Snij de appel in schijfjes of stukjes en besprenkel ze licht met citroen
  • Maak een vinaigrette van de overige ingrediënten (behalve de dille)
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en knip de takjes dille erboven fijn

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen