Boekweit banaan pecannotencake

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gr boekweitmeel
  • 50 havermeel (of vlokken)
  • 100 ml kokosolie (extra virgin)
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 gr pecannoten
  • 2 eieren
  • 25 ml kokosmelk (of andere melk)
  • 1 kleine el bakpoeder
  • snufje kaneel
  • snufje kardemon
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Vet een klein bakblik (1 l) in met olie of boter
  • Verwarm de oven voor op heteluchtstand 180 C
  • Meng de droge ingrediënten in een kom door elkaar
  • Hak de pencannoten grof en voeg ze hieraan toe
  • Prak de bananen en meng ze door door het meel
  • Voeg kokosolie en kokosmelk toe
  • Klop de eieren schuimig en spatel ze voorzichtig door het beslag
  • Stort het beslag in het bakblik en zet ca. 45 min in de oven