Wat heb je nodig?

  • 120 gr speltmeel
  • 120 gr havermeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 gr (ongezouten) walnoten
  • 50 gr (ongezouten) blanke amandelen
  • 60 gr rozijnen
  • 150 gr winterwortel
  • 80 gr kokosvet
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje (of zakje vanillesuiker)
  • 60 gr kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het?

  • Warm de oven voor op 180C
  • Vet een cakeblik in met boter en bekleed ‘m met bakpapier
  • Week de rozijnen of krenten in een kommetje warm water
  • Meng alle droge ingrediënten in een (beslag)kom
  • Hak de noten grof en voeg ze toe
  • Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit hierbij
  • Smelt de kokos in een pannetje
  • Rasp de wortel(s) met een grove rasp en houd ze even apart
  • Spoel de rozijnen af en voeg ze bij de wortels
  • Klop de eieren met de kokosmelk
  • Roer de gesmolten kokos door de droge ingrediënten
  • Spatel dan de geklopte eieren voorzichtig door het beslag
  • Doe het beslag in de vorm
  • Bak de cake ca. 50 min. in de voorverwarmde oven
  • Even prikken met een satéstokje of de cake gaar is

    Tip: Laat de cake afkoelen op een rooster en wikkel hem daarna in bakpapier (blijft hij lang goed!)