Coourgettesoep met lavas…Dit is zo’n beetje de allermakkelijkste soep die je kunt maken. Met de allermakkelijkse groente. No excuses als je lief om een lekkere volle groentensoep vraagt dus. Maak deze pure courgettesoep met lavas! En staan er onverwachts gasten met een knorrende maag voor je deur, dan grijp je naar je voorraad courgettes. En lavas (beter bekend als maggie) is een ongelooflijke smaakmaker. Fijn als je dit kruid in de tuin hebt staan. En anders gewoon even naar de groenteman.
Courgette krijgt trouwens een mooi rapportcijfer in de Voedingswaardetabel: een 8,4. Courgette bevat onder andere veel calcium en kalium, ijzer en magnesium: mineralen die het lichaam hard nodig heeft om ons te ontzuren. Oké, aan de slag met die courgettesoep met lavas!

Dol op soep? Dan is dit misschien ook wat voor jou: linzen-tomatensoep.

Wat heb je nodig? (voor 6-8 pers.)

  1. een soeppan ( ja logisch)
  2. een staafmixer of blender
  • 5 courgettes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ca. 5 takjes lavas
  • paar takjes bladpeterselie (voor garnering)
  • 3 groentebouillonblokjes (zonder gist) in 800 ml gekookt water
  • 1 el olijfolie
  • evt. ca. 75 gr vega spekblokjes of gerookte zalm in stukjes

Hoe maak je het?

  • Snij de courgettes in kleine blokjes
  • Snij de uien in kleine stukjes
  • Verwarm de olijfolie in de soeppan
  • Fruit hierin de ui en uitgeperste knoflook
  • Voeg de courgettestukjes en de lavas toe en schep een paar keer om
  • Giet dan de bouillon erbij en doe een deksel op de pan
  • Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
  • Als de courgette beetgaar is, pureer je de soep met een staafmixer
  • Het is lekker als er nog hele stukjes courgette in zitten
  • Voeg naar wens vega spekjes of stukjes zalm toe
  • Garneer de soep met de laatste bladpeterselie
  • Lekker met meerzadencrackers of olijven/tomatenstokbrood en een schaaltje extra vergine olijfolie