Dit is zo’n beetje de allermakkelijkste soep die je kunt maken. Met de allermakkelijkse groente. No excuses als je lief om een lekkere volle groentensoep vraagt dus. Maak deze pure courgettesoep! En staan er onverwachts gasten met een knorrende maag voor je deur, dan grijp je naar je voorraad courgettes.
Je kunt ‘m maar beter standaard in huis hebben dus. 
Courgette krijgt trouwens een mooi rapportcijfer in de Voedingswaardetabel: een 8,4. Courgette bevat onder andere veel calcium en kalium, ijzer en magnesium: mineralen die het lichaam hard nodig heeft om ons lichaam te ontzuren. Oké, aan de slag dus…

Wat heb je nodig? (voor 6-8 pers.)

  1. een soeppan ( ja logisch)
  2. een staafmixer of blender
  • 5 courgettes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl versgeraspte kurkuma (of gedroogd..)
  • 1 el Provencaalse kruiden
  • paar takjes platte peterselie (1 voor garnering)
  • 3 groentebouillonblokjes (zonder gist) in 800 ml gekookt water
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je het?

  • Snij de courgettes in kleine blokjes
  • Snij de uien in kleine stukjes
  • Verwarm de olijfolie in de soeppan
  • Fruit hierin de ui en uitgeperste knoflook
  • Voeg de courgettestukjes en alle kruiden/kurkuma toe en schep een paar keer om
  • Giet dan de bouillon erbij en doe een deksel op de pan
  • Laat de soep ca. 15 min. zachtjes koken.
  • Als de courgette beetgaar is, pureer je de soep met een staafmixer
  • Het is lekker als er nog hele stukjes courgette in zitten
  • Garneer de soep met de laatste bladpeterselie

    Lekker met olijven/tomatenstokbrood en een schaaltje extra vergine olijfolie