Wat heb je nodig?

  • 3 courgettes (ca. 750 gr)
  • 1 zoete aardappel (ca. 250 gr)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 1,5 kruidenbouillonblokje (Natuurwinkel), opgelost in 1 l water
  • 1 tl kurkuma (of naar smaak)
  • 1 tl milde kerrie
  • 1 tl ketoembar
  • Versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snij de ui in stukjes
  • Doe de olie in een pan en voeg ui en knoflook toe
  • Voeg de specerijen toe
  • Voeg dan in stukken gesneden courgette en zoete aardappel toe
  • Doe de bouillon erbij
  • Laat ca. 15 min. zachtjes koken.
  • Als de groenten iets zacht zijn, pureer de soep dan met een staafmixer
  • Voeg zo nodig extra bouillon toe
  • Maak op smaak met versgemalen zwarte peper

Tip: Als je geen vegetariër bent, is fijngesneden bacon of gerookte zalmsnippers als garnering lekker.