Deze couscoussalade is als een sprookje uit 1001 Nacht: rijk aan zuidvruchten, heerlijke noten en verse kruiden is het een ware smaakexplosie. Kies je mooiste schaal uit om hem nog aantrekkelijker te maken.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr volkoren couscous
  • ½ groentebouillonblokje
  • 400 ml water
  • 1 granaatappel
  • Ca. 100 gr pistachenoten (of ongezouten cashewnoten)
  • Ca. 100 gr ongezouten amandelen (met vliesje)
  • 2 el sesamzaad
  • 6 medjoul dadels
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 korianderplantje
  • 1 muntplantje
  • Walnootolie
  • Versgemalen peper (en evt. zout)
  • Rasp van1 (bio) sinaasappel

Hoe maak je het?

  • Kook het water en los het groentebouillonblokje hierin op
  • Verwarm een koekenpan en rooster de couscous hierin goudbruin (schud de pan steeds)
  • Rooster ook de noten en het sesamzaad in een droge koekenpan. Hak de noten daarna grof
  • Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erover. Doe een bord of deksel op de kom. Laat ca. 10 min. zo staan en roer daarna de couscous los met een vork. Verwijder het deksel en laat de couscous iets afkoelen
  • Hak ook de verse kruiden grof
  • Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit (ontdoe ze van de witte vliesjes)
  • Snijd ook de dadels en abrikozen in stukjes
  • Neem een mooie grote schaal en meng alle ingrediënten door elkaar
  • Besprenkel naar smaak met de walnootolie en de rasp van de sinaasappel
  • Voeg naar smaak versgemalen peper (en evt. zout) toe
  • Laat de aangemaakte couscous een half uurtje staan zodat de kruiden er goed intrekken.
  • Lekker met zelfgemaakte tzatziki en falafelballetjes

IcoonBox Titel

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen