Zo, het is tijd voor een glutenvrij hapje: dadelnotenballetjes. Deze balletjes zijn net bonbons, zo mooi en ook zo lekker! Het leuke is dat je maar weinig ingredienten nodig hebt. En je hebt ze in een handomdraai gemaakt. Wat wil je nog meer? Hoewel dadels puur natuurlijk flink invloed hebben op je bloedsuikerspiegel, compenseren de kokos en de noten (vet) dat weer. Het eindresultaat is een verantwoord snoepje.

Als je de dadelnotenballetjes mooi verpakt, zijn ze superleuk om cadeau te doen (maar ja, kan je er wel van afblijven??)

Wat heb je nodig?

Nou, niet veel dus:

  • blender & kom
  • 200 gr dadels
  • 100 gr hazelnoten (of amandelen of pistachenoten)
  • 50 gram geraspte kokos
  • extra kokos om balletjes te wentelen
  • geraspte sinaasappelschil (van 1/2 bio sinaasappel)
  • evt. 1 el lekkere honing (bijv. lindebloesem) of
    1 el sinaasappelsap

Hoe maak je ze?

  • Hou je vast: doe alle ingredienten bij elkaar in de blender en mixen maar!
  • Het moet een plakkerige mix worden. Is het te los, voeg dan honing of sinaasappelsap toe
  • Rol kleine balletjes tussen je handpalmen (iets groter dan soepballetjes)
  • Rol de balletjes daarna door de extra kokosrasp
  • Klaar en smullen maar!