Als tomaten en paprika’s op hun best zijn, zongerijpt en lekker zoet, liggen ze geheid in mijn groenten/fruitmand. Het zijn van die groenten die je bijna automatisch in je winkelmandje gooit, hoewel ze een beetje achtervolgd worden door het nachtschadeverhaal. Oké, niet teveel van eten dus. Maar als ik ze in huis heb, worden ze al gauw in een Mediterraan jasje gestoken. Dus ook dit keer. 

Ik had superveel zin in een quiche, en nu ik toch ging kokkerellen bij Ekoplaza leek me dit wel een smakelijke keus voor ‘mijn proevers’.
Quiches vallen vooral in de categorie lekker, dus ga nou geen calorieen tellen hè, maar gewoon genieten. Met een goede salade erbij.

Buon appetito!

Wat heb je nodig?

  • 1 rode of oranje paprika
  • 6 plakjes spelt/tarwe bladerdeeg
  • 100 gr pijnboompitten
  • 4 bio eieren
  • 250 ml crème fraiche
  • 1 bol Mozzarella
  • 1 ons Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • ca. 300 gr kleine cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • paar takjes basilicum (alleen blaadjes gebruiken)

Hoe maak je het?

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Grill de paprika in de oven tot hij zwartgeblakerd is, doe hem in een plastic zak en laat afkoelen
  • Bekleed de quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Snij randjes indien nodig bij.
  • Rooster de pijnboompitten, laat ze afkoelen en verdeel ze over de bodem van het bladerdeeg.
  • Snij de cherrytomaten doormidden en verdeel ze over de taart, met de bolle kant naar boven
  • Snij de paprika in smalle repen en verdeel ook over de taart
  • Klop de eieren los (hou een beetje ei apart, waarmee je de bladerdeeg rand insmeert)
  • Voeg de crème fraîche toe en roer goed door
  • Knip de basilicumblaadjes fijn en snij de mozzarella in blokjes.
  • Roer de basilicum, mozzarella en Parmezaanse kaas door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het eimengsel over de quiche. Smeer de bladerdeeg rand in met het restje ei.
  • Bak de quiche in 55 minuten gaar op 180 graden. Controleer na 30 minuten of de quiche al mooi goudbruin is. Als dit het geval is dek je de quiche af met aluminium folie en laat je hem nog 15 minuten bakken.
  • Laat de quiche een beetje afkoelen voordat je hem aansnijdt