Wat heb je nodig?

  • 2 bio kippenpoten (of 5 drumsticks)
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 preistengel in stukken
  • 1 preistengel, in dunne ringen gesneden
  • 1 liter bouillon, vers getrokken of van 1,5 biologische kruidenbouillonblokjes
  • paar takjes tijm & peterselie
  • snufje koriander
  • stukje kokos (van kokosblok)
  • handje rijstmihoen
  • extra verse tijm of koriander

Hoe maak je het?

  • Snij de ui in ringen  en fruit ze met de koriander aan in de olie
  • Voeg de kippenpoten ,1 preistengel (in stukken) en de bleekselderij toe
  • Schep goed om
  • Voeg de bouillon en de verse kruiden toe
  • Laat ca. 1,5 uur zachtjes koken (trekken)
  • Zeef daarna de bouillon
  • Doe de in ringen gesneden 2e preistengel in de bouillon
  • Breng dit opnieuw zachtjes aan de kook
  • Voeg na 10 min. de in stukjes gesneden kip toe
  • Voeg de kokos en de mihoen toe en zet de warmtebron uit
  • Laat staan tot de mihoen beetgaar is (ca. 10 min.)
  • Doe er naar smaak versgemalen peper, tijm, en evt. extra kokos(snippers) bij