Wat heb je nodig?

  • 250 gr schelvisfilet
  • 200 gr garnalen of gamba’s
  • 4 ons wilde rijst
  • 1 grote venkelknol, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Ca. 150 gr. diepvries doperwten
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 limoen of citroen
  • 2 el milde olijfolie (of ghee)
  • 1 tl chilipoeder en ½ tl cayennepeper
  • 2 tl tijm en 2 tl oregano
  • 1 el olijven, in ringetjes
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • versgemalen peper & zout

Hoe maak je het?

  • Kook de rijst beetgaar en laat iets afkoelen
  • Fruit ui, knoflook en rode peper kort in 1 el olie in een wokpan
  • Voeg chilipoeder en cayennepeper toe
  • Voeg de fijngesneden venkel toe en roerbak tot de venkel beetgaar is
  • Voeg de paprika toe en roerbak door; zet dan het vuur laag of even uit
  • Kook intussen de doperwten kort in een steelpannetje, laat uitlekken en voeg ze toe
  • Strooi peper, zout en een beetje citroen over de schelvisfilet
  • Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en smoor de schelvisfilet hierin
  • Voeg de garnalen toe aan de schelvis en bak ze kort mee
  • Doe de vis in stukjes en voeg ze samen met de garnalen toe aan de paella
  • Maak op smaak met versgemalen peper en zout en knijp de rest van de citroen er bovenuit