Wat heb je nodig?

  • 2 biologische kippenpoten met 3/4 l water
  • 2 el kokosolie
  • 1 laurierblad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1,5 kruidenbouillontablet
  • 2 in ringen gesneden sjalotjes
  • 1 paksoi, in reepjes gsneden (groen en wit deel splitsen)
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh
  • 1 kleine theelepel koriander
  • 1 grote portobello of handje shiitake paddestoelen
  • verse koriander

Hoe maak je het?

  • Fruit de ui glazig in 1 el olie en voeg de koriander, laurier en t pepertje toe.
  • Doe de twee kippenpoten erbij en voeg de bouillonblokjes,
    de serehstengel en 3/4 l water toe
  • Kook zachtjes tot het vel van de kippenpoten loslaat
  • Haal de kippenpoten eruit en ontvel/ontbeen ze en snijd in stukjes
  • Fruit de portobello of shiitake kort in de 2e el olie
  • Voeg ze samen met het witte deel van de paksoi aan de soep toe
  • Roer even door
  • Voeg dan de in stukjes gesneden kip toe
  • Voeg daarna het groene deel van de paksoi toe en roer goed door
  • Doe er naar smaak een el ketjap of tamari bij
  • Strooi voor het opdienen de verse koriander over de soep