Wat heb je nodig?

  • 5 paprika´s (verschillende kleuren)
  • 5 flinke trostomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje piripiri of cayennepeper
  • ½ l groente- of kippenbouillon
    (of 1,5 biologisch bouillonblokje)
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • verse basilicum voor garnering
  • evt. zure room

Hoe maak je het?

  • Halveer de paprika´s en verwijder de zaadlijsten
  • Leg de paprika’s in een bakblik en grill
    ze in de oven tot ze bruin-zwartgeblakerd zijn
  • Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een plastic zak en
    laat ze ca. 15 min. liggen
  • Trek de velletjes van de paprika’s en snijd ze in stukjes
  • Leg de tomaten in kokend water tot de velletjes
    openbarsten, ontvel ze en snijd ze ook in stukjes
  • Fruit de fijngesneden sjalotjes en knoflook in de olijfolie met de kruiden (in een soeppan)
  • Voeg alle ingrediënten (met alle vocht van de tomaten)
    en m.u.v. de basilicum toe
  • Laat de soep ca. 20 min. zachtjes koken
  • Verwijder laurier en tijm en pureer de soep tot hij mooi gebonden is.
  • Voeg zo nodig nog wat bouillon toe
  • Garneer met basilicum en evt. zure room