Wat heb je nodig?

  • ½ kleine oranje pompoen (ca 200 gr, geschild)
  • 2 el kokosolie
  • 6 el roomboter, gesmolten
  • 6 el (koudgeslingerde) bloesemhoning (of bijv. 60 gr bio suiker)
  • 250 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 2 el lijnzaad
  • 4 el pompoenpitten
  • 1 vanillestokje (het merg) (of 1 zakje vanillesuiker)
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Schil de pompoen, snijd ‘m in stukken en besprenkel met kokosolie
  • Rooster de pompoen ca. 10 min. in de oven, laat iets afkoelen
  • Mix in een kom amandelmeel met bakpoeder, lijnzaad, pompoenpitten,
    sinaasappelschil, zout en specerijen
  • Leg het vanillestokje in kokend water en haal het merg eruit
  • Voeg de vanille bij de droge ingrediëntenmix
  • Mix de pompoenstukjes met de roomboter en de honing in een blender
  • Voeg de eieren één voor één toe
  • Voeg nu de natte bij de droge ingrediënten en roer met een lepel goed om
    Het moet een beetje soepele brij worden (dus niet te droog)
  • Vet een kleine cakevorm in en bekleed deze met bakpapier
  • Doe het deeg hierin
  • Bak de cake in ca. 50 min. gaar op 180 C
  • Warm het allerlekkerst, evt. met clotted cream en bio abrikozenjam