Risotto met bio kip en gesmoorde venkel

Dit is een heerlijke risotto waarin kip en venkel de belangrijkste ingredienten zijn.  Een goede bouilon is altijd de basis voor een geslaagde risotto. Meestal laat ik de bouillon een paar uur trekken, maar dit keer niet.  Dat kan als je geen hele kippenpoten maar kippenborstfilet gebruikt. Zo krijg je een lichte, smakelijke bouillon. Dan ben je lekker snel klaar en kun je dus na een  half uurtje al met je risotto beginnen.
De groenten uit de bouillon voeg ik altijd aan de risotto toe. Soms een deel, soms alles. Het maakt de risotto rijker van smaak. Bovendien heb je er een extra portie groenten bij!
En dan nu zelf aan de slag met deze risotto met bio kip en gesmoorde venkel.

Ben je dol op risotto? Dan vind je deze risotto met gamba’s en lamsoor misschien ook lekker.

Wat heb je nodig? – voor 2-3 pers.

Voor de bouillon

  • 1 el olijolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 175 gr bio kippenborstfilet
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 3 takjes bladselderij
  • 1, 3 liter water
    ==========================

Voor de risotto

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1/2 venkel
  • paar takjes citroentijm
  • peper uit de molen
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • handje rucola

Hoe maak je het?

Bouillon

  • Snij de groenten voor de bouillon in grove ringen.
  • Verwarm 1 el olie in een soeppan en fruit de kipfilet en de groenten kort aan.
  • Voeg dan alle overige ingrediënten toe. Laat ca. 1/2 uur trekken.Risotto (als de bouillon klaar is):
  • Snij de ui en de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin ui en knoflook licht aan.
  • Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zien.
  • Blus af met de witte wijn en laat deze helemaal verdampen.
  • Voeg dan met een soeplepel steeds wat bouillon toe, en blijf roeren.
    Let op: hou de kipfilet nog even achter.
  • De bouillon moet steeds helemaal opgenomen zijn door de rijst voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Dit duurt 20-25 min. De rijst moet beetgaar blijven! Zet het vuur dan uit en doe een deksel op de pan.
    ==========================
  • Snij de venkel in kleine stukjes.
  • Verwarm een beetje olie in een hapjespan en smoor hierin de venkel met de citroentijm.
  • Snij de kipfilet in kleine stukjes en roer ze door de risotto. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper.
  • Serveer de risotto op warme borden, met de venkel, rucola en nog wat extra kaas er bovenop. ==========================