Wat heb je nodig?

  • 1 blikje tonijnstukken
  • 1 ons gemengde bladsla
  •  1 ons haricots verts
  • ½ rode paprika
  • 3 trostomaten
  • ½ rode paprika
  • ½ avocado
  • 2 eieren
  • een paar groene olijven
  •  (evt.) geroosterde sesamzaadjes

Voor de vinaigrette

  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el balsamico
  • 1 knoflookteen
  • 1 el citroensap
  • versgemalen peper/zout
  • 1 tl Groninger mosterd
  • 1 tl honing

Hoe maak je het?

  • Kook of stoom de haricots verts beetgaar
  • Snijd de rode paprika in reepjes,  de tomaten in vieren, de ui in ringen
  • Zet de groenten in een ovenschaal en grill ze tot ze zacht worden/verkleuren
  • Kook de eieren halfzacht en snijd ze in vieren
  • Snij de avocado in brede repen
  • Doe de sla in een schaal en schik alle ingrediënten erop. Dan de vinaigrette eroverheen. Evt. nog geroosterde sesamzaadjes toevoegen.