Wat heb je nodig?

Voor de salade

  • 1 venkelknol
  • Ca 50 gr waterkers
  • zakje rucola (75 gr)
  • 10 groene olijven
  • 1 avocado
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes
  • beetje citroensap
  • handje pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Voor de vinaigrette

  • 3 el walnootolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • versgemalen peper
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Hoe maak je het?

  • Snijd de venkel in smalle reepjes en fruit ze kort in de olijfolie
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
  • Snijd de avocado in smalle plakjes en besprenkel met citroen
  • Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes en de zalm in smalle repen
  • Mix de sla en de andere groenten in een schaal en leg de zalmreepjes bovenop
  • Schenk de vinaigrette eroverheen en strooi tenslotte de pijnboompitjes erover