Wat heb je nodig voor deze shiitakesoep?

  • 100 gr shiitake paddenstoelen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • olijfolie
  • tuinkruiden: tijm en peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 biologische kruidenbouillonblokjes,
    opgelost in 1 liter water
  • Verse koriander
  • Versgemalen peper

Hoe maak je deze shiitakesoep?

  • Snijd de ui en winterpeen grove stukken
  • Snijd de prei in grove ringen
  • Fruit de groenten licht aan in de olijfolie
  • Voeg  de kruidenbouillon en verse tuinkruiden toe
  • Laat de bouillon ca. 45 min. zachtjes trekken
  • Verwijder wortel en ui
  • Snijd de shiitake in schijfjes en de lente-ui in ringen
  • Smoor de knoflook, lente-ui en shiitake paddenstoelen
    zachtjes in een koekenpan
  • Voeg ze toe aan de bouillon
  • Garneer met fijngesneden koriander