Wat heb je nodig?

  • 8oo gr verse spinazie
  • 4 lente uitjes
  • 250 gr zalm moten
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 takjes verse dille
  • 1 el olijfolie
  • peper/zout uit de molen
  • quichevorm van 24 cm doorsnede

Hoe maak je het?

  • Zet de oven op heteluchtstand, 200°C
  • Leg de plakjes bladerdeeg bovenop elkaar
  • Rol ze met een deegroller uit tot een ronde lap, groter dan de vorm
  • Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem
  • Stort een flinke hoeveelheid rauwe bonen op de bodem van de vorm (blindbakken) en zet de vorm ca. 15 min. in de oven
  • Stoof of blancheer ondertussen de spinazie tot hij iets slap wordt
  • Snij de lente uitjes in fijne ringetjes
  • Verhit de olie licht in een koekenpan en bak de zalmfilet(s) zachtjes aan. Voeg de lente uitjes toe.
  • Trek de zalm in stukken uit elkaar. Hij mag niet meer rauw zijn, maar moet nog glanzen.
  • Giet de spinazie af en laat uitlekken.
  • Doe de spinazie terug in de pan en voeg de geitenkaas toe. Roer voorzichtig door.
  • Voeg dan de zalm en lente uitjes erbij en maak op smaak met dille, peper en zout.
  • Klop het ei luchtig en spatel dit door het groentenmengsel
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de bonen en leg het groentenmengsel erop
  • Zet ca. 15 min in, met thermostaat op op 180°C