Wat heb je nodig?

  • 400 gr gekookte cannellini bonen
  • 400 gr biologisch lamsgehakt
  • 2 sjalotjes (of 1 ui)
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2oo gram cherrytomaatjes
  • 1 kl blikje/potje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse tuinkruiden
  • (verse) rozemarijn
  • (verse) salie
  • 1 laurierblad
  • versgemalen zout & peper

Hoe maak je het?

  • Kruid de gehaktballetjes met tuinkruiden, peper en zout
  • Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie
  • Voeg de gehaktballetjes toe, draai ze om en om mee tot ze kleuren
  • Snijd de bleekselderij in stukjes en roerbak mee
  • Voeg de cherrytomaten, de tomatenpuree en verse kruiden toe
  • Laat ca. 10 min. zachtjes stoven.
  • Voeg dan de cannellinibonen (uitgelekt) toe en laat nog 10 min. stoven
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout

Maak je een vega variant, kook dan ca. 700 gram aardappels (in schijfjes) beetgaar. Doe de stoofpot in een ovenschaal, leg de aardappelplakjes bovenop en bestrooi de schotel met Parmezaanse kaas. Zet ca. 10 min. onder de grill.