Wat heb je nodig?

  • 2 blikjes tonijn in olie (à 195 gr)
  • 1 blikje sardientjes in olie (à 125 gr)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 el kappertjes
  • 2 augurken
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el (eivrije) mayo
  • 1 el zure room (evt.)
  • 2 el verse peterselie
  • mespuntje paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout

Hoe maak je het?

  • Laat de vis goed uitlekken in een zeef boven een kom
  • Snijd de rode paprika en de augurken in kleine stukjes
  • Rasp de ui fijn
  • Pers de limoen uit
  • Meng mayo, zure room en citroen
  • Voeg alle kruiden hieraan toe
  • Meng alles in een kom door elkaar
  • Breng op smaak met peper en zout