Tusssen de dennenappels liggen kleine bonbonnetjes vegan wortelcake. Van de plaat-wortelcake heb ik kleine eenhaps cakejes gemaakt.

Bakken zonder ei en zuivel geeft een ander resulaat, maar zeker zo lekker! Als je glutenvrij, zuivelvrij en/of eivrij wilt eten, voldoet deze cake aan je wensen.

Als je de cake heel wilt houden kun je hem mooi versieren met bijvoorbeeld bosvruchten en geraspte kokos.

Wat heb je nodig?

  • 250 gr havermeel
  • 2 el wijnsteen bakpoeder
  • 2 el koekkruiden
  • 125 gr appelmoes
  • 3 winterpenen, fijn geraspt
  • 220 ml havermelk
  • 140 gr kokosbloesemsuiker
  • 4 dadels, in stukjes
  • 120 ml kokosolie

Hoe maak je het?

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik van 20 cm bij 30 met bakpapier.
  • Mix alle droge ingrediënten in een kom (meel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en koekkruiden).
  • In een andere kom meng je de havermelk met de appelmoes en de gesmolten kokosolie.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng het tot een stevig beslag.
  • Voeg hier de geraspte wortels en dadels aan toe.
  • Stort de wortelcake in je beklede bakvorm en zet ‘m in de oven.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin.
  • Prik na 45 minuten met een satéprikker in de cake; komt deze er droog uit dan is hij klaar.
  • Laat hem goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • Als je het leuk vindt, kun je de bovenkant versieren met fruit en/of geraspte kokos.