Yoghotaart met chocola en sinaasappel…dat ziet er feestelijk uit, toch? Joghotaart ofwel cheesecake is minstens zo populair als appeltaart. Je kunt er simpelweg niet van afblijven! Cheesetaart of -cake kun je in heel veel variaties maken. Met mascarpone, ricotta, kwark, roomkaas of yoghurt als basis. En die basis gaat goed samen met fruit. Kies gewoon het fruit dat je lekker vindt.

Mijn oma maakte altijd een crunchy bodem met bastognekoeken. Ik kies voor haverkoekjes met chocolade en macadamianoten. Groot voordeel van een cheesetaart, en dus ook van deze yoghotaart met chocola en sinaasappel is, dat je hem niet hoeft te bakken. Je parkeert hem daarentegen enkele uren in de koelkast. Ach ja, wel even geduld hebben, dus, maar dan kun je lekker genieten. 

Wat heb je nodig?

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 400 gr verse roomkaas
  • 200 gr haverkoekjes met chocolade*
  • 6 el roomboter
  • 50 gr poedersuiker
  • geraspte schil van 1/2 bio handsinaasappel
  • 125 gr witte chocola
  • sinaasappelpartjes
  • viooltjes of andere eetbare bloemen
    ===============================
    * ik gebruik de Oatmeal cookies met chocolade
    en macadamianootjes van Billy’s farm, te koop bij Ekoplaza.

Hoe maak je het?

  • Vet je springvorm in en bekleed hem met bakpapier
  • Maak hangop van de Griekse yoghurt (doe de yogho in een
    kaasdoek, bind vast, hang op boven een kom)
  • Verkruimel de koekjes in een kom
  • Smelt de boter in een pannetje en mix met de koekjes
  • Druk het koekjes-botermengsel in je springvorm
    en zet deze in de koelkast
  • Smelt de chocolade au-bain-marie
  • Roer of mix de uitgelekte yoghurt, de roomkaas en de poedersuiker door elkaar
  • Voeg de geraspte sinaasappel hieraan toe, en de gesmolten chocolade
  • Stort de yogho-roomaaksvulling nu over de koekjeslaag
  • Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast
  • Versier hem met partjes sinaasappel en viooltjes