Werkwijze

Slide background

Mind Your Food

voedingsadvies & voorlichting

Werkwijze

Hieronder lees je hoe ik te werk gaan en wat mijn tarieven zijn.

Privacybeleid
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht.
Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor het correct verzamelen, verwerken en beschermen van jouw persoonsgegevens en gezondheidsgegevens. Deze gegevens zijn nodig voor het uitvoeren van mijn dienst, het opstellen van een gezondheidsadvies, en mijn begeleiding bij de uitvoering daarvan.
Voor het opstellen van de factuur na elk consult heb ik natuurlijk ook jouw persoonsgegevens nodig.

Vóór het voedingstraject (onze overeenkomst) van start gaat, vraag ik expliciet jouw toestemming voor het gebruik van jouw gegevens via een toestemmingsformulier.
Daarin vraag ik je ook of je kennis hebt genomen van de Algemene Voorwaarden Mind Your Food def en de Privacyverklaring Mind Your Food .

Intake
De eerste stap in het traject is natuurlijk het verzamelen van gegevens over jou. Je ontvangt per mail:

  • een toestemmingsformulier voor het gebruik van jouw persoons/gezondheidsgegevens
  • intakeformulier (wat is jouw doel van het voedingstraject)
  • een format voor bijhouden van jouw voedingsdagboek (drie tot vijf dagen)
  • een Ayurvedische constitutietest

Minimaal één dag vóór de intake mail je alle gegevens naar: mindyourfood@live.nl.
Op basis van deze gegevens en het intakegesprek van ca. één uur stel ik mijn voedingsadvies samen. Met dit voedingsadvies ga je drie tot vier weken aan de slag.

Vervolgconsult
Na die eerste drie à vier weken volgt een tweede consult. Dan  evalueren we wat goed gaat en wat niet. Het voedingsadvies wordt op basis hiervan aangescherpt of bijgesteld. Na opnieuw drie weken plannen we een derde consult in waarin we de reacties van je lichaam evalueren. Als je het daarna alleen af kunt is dat natuurlijk heel fijn. Maar lukt dat nog niet, dan houden we contact.

Coaching
Gedurende het traject ben ik bereikbaar voor vragen per mail of telefoon. Heb jij gewichtsproblemen?  Dan heb je misschien behoefte aan frequent contact. Als je een stok achter de deur wilt, ben ik er ook voor je. We kunnen bijvoorbeeld éénmaal per week contact hebben. Daarvoor vraag ik geen extra vergoeding.

Verandering van je eetpatroon gaat stapsgewijs. Soms zie je binnen die eerste weken al resultaat, maar dat kan ook na twee of drie maanden zijn. Mijn support heb je, maar jouw inzet en doorzettingsvermogen zijn belangrijke voorwaarden voor de kans van slagen. En natuurlijk hangt het van je klacht af én de reactie van je lichaam op het nieuwe voedingspatroon hoe snel je verandering ervaart.


Tarieven 

Telefonische kennismaking/intake van ca. 10 min. is gratis. Onderstaand de tarieven voor 2017. Met ingang van januari 2018 verhoog ik de tarieven (nadat ik ze twee jaar ‘bevroren’ had).

  • Losse intake/kennismaking  (ca. 30 min.)               € 30,-
  • Intake met analyse en schriftelijk advies (1 uur)    € 68,-
  • Vervolgconsult (per 30 min.)                                    € 34,-
  • Reiskosten (indien v. toepassing):                           € 0,19  (per km)

N.B. Genoemde tarieven zijn incl. 21% BTW. Afspraken voor consults worden altijd per mail bevestigd en zijn bindend. Annulering van een gemaakte afspraak moet minimaal 24 uur vóór het afgesproken tijdstip worden doorgegeven, anders wordt het consult in rekening gebracht.


Praktijk

Mind Your Food houdt op woensdag en vrijdag consult in Praktijk Hoog Soestdijk.
De overige dagen kan het consult in overleg ook in de praktijk plaatsvinden, of op een nader te bepalen locatie in de omgeving van Soest of eventueel op jouw woonadres.

Gedurende het begeleidingstraject (in afstemming) hebben we minimaal drie keer live contact. Dat vind ik belangrijk, omdat ik daarmee een goed beeld krijg van de voortgang. Consults kunnen daarna ook per telefoon of per mail plaatsvinden (de normale tarieven zijn dan van toepassing).