De natuur als sleutel tot herstel

De natuur biedt ons eigenlijk alles wat we nodig hebben om gezond te blijven. Je komt er los van de drukte van alledag. En de natuur geeft je een enorm aanbod aan voedingsbronnen om je lichaam gezond en vitaal te houden. Hier vind je de sleutel tot jouw balans. Met natuurlijke voeding en beweging in de buitenlucht houd je het risico op ziekte zo klein mogelijk.

Voeding vóór medicijnen

Gezonde voeding is in de eerste plaats preventief. Helaas wordt dat nogal eens vergeten. Ben je eenmaal uit balans of heb je al een ziekte onder de leden, dan ga je naar je huisarts. Maar die weet over het algemeen weinig over gezonde voeding. Het merendeel van de huisartsen schrijft medicatie voor als eerste hulp bij klachten. Dat is jammer, heel veel lichamelijke én geestelijke problemen zijn goed te beïnvloeden door aanpassing van je eetpatroon. Voeding vóór medicijnen is geen loze kreet. En voedingsadvies is maatwerk.

Maar wát moet je dan eten?

Heb je al langere tijd (vage) klachten, en neem je het niet zo nauw met je voeding? Dan valt hier winst te boeken. Maar wat voor de een gezond is, hoeft dat niet voor jou te zijn. Misschien kun jij noten, fruit en brood prima verteren, maar is je vriend(in) intolerant of allergisch voor dezelfde voedingsmiddelen. En daar gaat het vaak al mis. Wat moet je nou eten om je beter te voelen? Welke voeding past bij jou? Voedingsadvies is maatwerk.

Voedingsadvies

Als opgeleid voedingsdeskundige vind ik het fijn mijn kennis te delen om jou te helpen je gezondheid weer op peil te krijgen. Heb je vragen over voedingsmiddelen, heb je specifieke klachten of wil je weten wat voeding voor jou kan doen? Heel veel klachten zijn te verminderen en soms zelfs helemaal te verhelpen als je eet wat bij je past. Ik geef je graag voedingsadvies op maat.

Met welke klachten kan ik je helpen?

Er is een breed scala aan klachten die voeding gerelateerd zijn. Met de volgende klachten kan ik je een zetje in de goede richting geven.
PDS – maagklachten – allergie/intolerantie – eczeem – hoofdpijn en migraine – CVS (of laag energieniveau) – reumatische klachten – burn out – hoge bloeddruk (veroorzaakt door leefstijl) – verhoogd cholesterol (idem) – overgewicht.
Dus ook als je worstelt met je gewicht, en afvallen (of aankomen!) maar niet lukt, bekijk ik samen met jou hoe je daar beter vat op krijgt. Je hoeft niet op dieet en ook niet dagelijks op de weegschaal te staan. Ik tel geen kcal! We kijken samen naar de oorzaak van je klachten, want voedingsadvies is maatwerk. Met praktische tips kun je mijn voedingsadvies direct toepassen.

Werkwijze en kosten

Via een intakeformulier en aanvullend zoom-gesprek breng ik jouw klachten in kaart en stem mijn voedingsadvies daarop af.
Ik baseer me op reguliere medische basiskennis, en heb een orthomoleculaire visie op gezondheid en voeding. En in mijn analyse neem ik ook voor een deel de Ayurvedische, holistische kijk op de mens mee.
Mijn consulten worden niet vergoed door verzekeraars. Dat is de reden dat ik niet meer vraag dan jouw eigen bijdrage aan de verzekeraar zou zijn. Ik reken € 45,- voor een advies.
Meer weten? Je kunt me vrijblijvend bellen of mailen. Neem hieronder contact met mij op.