Proeven

Mind Your Food

Proeven2020-11-26T16:34:09+01:00

Gezond eten
Ekoplaza & Mind Your Food: ook dát gaat over gezond eten.
Als je tobt met je gezondheid, neem je ook je eetpatroon onder de loep. Althans, dat is wel zo slim. Ik at al redelijk gezond, met veel groenten en fruit, maar het kon zeker beter. Ik was verslaafd aan brood en at teveel tussendoortjes, soms ook heel foute. Ik ging bewuster boodschappen doen en liep geregeld een natuurwinkel in. Ik moest eerst een beetje mijn weg vinden in ecoland. Er waren zó veel producten die ik nog niet kende. En na alles wat ik inmiddels wist over gifstoffen, had biologisch mijn voorkeur. Hoewel supermarkten een steeds groter aanbod biologische producten hebben, greep ik toch te vaak mis. Maar niet bij Ekoplaza. En erzijn inmiddels meer mooie natuurwinkels, maar Ekoplaza werd mijn favoriete supermarkt. Ik kan er echt ál mijn boodschappen doen.

Kokkerellen bij Ekoplaza
Omdat ik nou eenmaal van koken hou, vind ik het ook leuk mijn recepten te delen. Dat deed ik al online, maar hoe leuk was het toen Jan-Peter Oosterloo (Ekoplaza Bilthoven) mij in 2016 groen licht gaf om te kokkerellen in zijn winkel! Jan Peter bestelde een kookeiland en we gingen samen op pad om een handzame oven te scoren. Ik kreeg luxe pannen tot mijn beschikking en het nodige kookgerei. De losse elektrische kookplaat werd aangevuld met een mobiele kookplaat, en zo had ik een fantastisch keukentje om lekkere dingen te maken.

Vanzelfsprekend kook ik met verse of verpakte biologische producten van Ekoplaza. Die vormen een gezonde basis voor elke maaltijd of lekker tussendoortje. Ook als ik cakes, taarten of andere lekkernijen maak, doe ik dat zonder ‘kunstjes’, dus zonder belastende E-nummers die in zoveel bewerkte voeding te vinden is. Als ik in de winkel ben, kunnen klanten gratis proeven en recepten meenemen van wat ik heb gemaakt.
Natuurlijk kondig ik aan wanneer ik in de winkel ben. Dat doen Ekoplaza en ikzelf op Facebook.

Voedingsadvies en voorlichting
Als opgeleid voedingsdeskundige vind ik het nog steeds fijn mijn kennis te delen en jou te helpen je gezondheid weer op peil te krijgen. Heb je vragen over voedingsmiddelen of wil je weten wat voeding specifiek voor jou kan doen? Dan kun je daarvoor ook bij mij terecht. Je kunt je vragen via mail of telefonisch stellen. De drempel is heel laag, ik help je graag. Mijn gegevens vind je hier.

Ga naar de bovenkant