Slide background

Mind Your Food

voedingsadvies & voorlichting

Passie als rode draad

Meer over mij. Dat is beginnen bij mijn passie. Passie voor koken en lekker eten spelen een hoofdrol in mijn leven. Van huis uit heb ik enkele jaren catering gedaan. Ik genoot ervan om een feestje op te fleuren met heerlijke hapjes en mensen te zien genieten. De passie is er niet minder om geworden, maar de cateringperiode heeft plaatsgemaakt voor voedingsadvies.

Voeding bekijk ik nu ook door een gezondheidsbril. Want toen ik jaren terug een prikkelbare dikke darm en voedselintoleranties kreeg, moest ik écht op m’n eten gaan letten én beter naar mijn lijf luisteren. En mijn buik had me veel te vertellen. Van sommige voedingsmiddelen kreeg ik gisting en een opgeblazen gevoel. Zo bezorgde tarwe me een rood hoofd en huiduitslag. Bovendien kreeg ik van andere voedingsmiddelen hoofdpijn of sliep ik slecht.

Die gezondheidsklachten spoorden mij aan bewuster inkopen te doen. Pakjes kant-en-klare soep, sauzen en snoep liet ik al links liggen, maar het kon beter. Dus koemelk werd vervangen door granenmelk, koekaas door geitenkaas. En ik koos vaker voor biologisch en ik stapte over op glutenvrije granen. Omdat dat voor mij goed werkte. Mijn voorraadkast onderging een metamorfose en ik ging anders koken. Meer verse kruiden, minder zout. Maar nog steeds héél lekker.

Van zelfhulp naar jou helpen

Mijn ervaring was dus de springplank om mijn passie een nieuwe wending te geven. Met advies en voorlichting over gezonde voeding zou ik anderen kunnen helpen hetzelfde te bereiken.  In 2013 behaalde ik mijn HBO diploma voedingsdeskundige en voorjaar 2015 sloot ik de cursus orthomoleculaire voeding af. Dit jaar rondde ik mijn HBO Medische Basiskennis af en kon ik mij registreren bij het NIBIG.

Daarnaast volg ik regelmatig bijeenkomsten over uiteenlopende klachten en aandoeningen. En vanzelfsprekend blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid. Daar komt nooit een eind aan!

Mijn kijk op voeding

Mijn voedingsadvies baseer ik op een mix van de reguliere en orthomoleculaire kijk op voeding en gezondheid. En daar pas ik ook een stukje Ayurveda in; de eeuwenoude Indiase geneeswijze en filosofie, die ik een rijke aanvulling hierop vind. De Ayurveda gaat uit van de unieke constitutie van ieder mens, en daar vloeit heel logisch ook een uniek advies uit voort; een voedingsadvies dat op jouw lijf geschreven is!

Sytske