Slide background

Mind Your Food

voedingsadvies & voorlichting

Passie als rode draad

Meer over mij. Dat is beginnen bij mijn passie. Passie voor koken en lekker eten spelen een hoofdrol in mijn leven. Van huis uit heb ik enkele jaren catering gedaan. Ik genoot ervan om een feestje op te fleuren met heerlijke hapjes en mensen te zien genieten. Die passie is er niet minder om geworden, maar er is iets bijgekomen.

Voeding bekijk ik ook door een gezondheidsbril. Want toen ik jaren terug een prikkelbare dikke darm en voedselintoleranties kreeg, moest ik écht op m’n eten gaan letten én beter naar mijn lijf luisteren. En mijn buik had me veel te vertellen. Die gezondheidsklachten spoorden mij aan bewuster inkopen te doen. Pakjes kant-en-klare soep, sauzen en snoep liet ik al links liggen, maar het kon beter. Dus koemelk werd vervangen door granenmelk, koekaas door geitenkaas. En ik koos vaker voor biologisch en stapte over op glutenvrije granen. Omdat dat voor mij goed werkte. Mijn voorraadkast onderging een metamorfose en ik ging anders koken. Meer verse kruiden, minder zout. Maar nog steeds héél lekker.

Van zelfhulp naar anderen helpen

Mijn eigen klachten vormden dus de springplank om mijn passie een nieuwe wending te geven. Met advies en voorlichting over gezonde voeding zou ik anderen kunnen helpen hetzelfde te bereiken. Dat heb ik enkele jaren gedaan. Ook heb ik ervaring opgedaan in de samenwerking met andere disciplines (hapthotherapie, acupunctuur, cranio-sacraaltherapie, psychologie). Het bundelen van kennis en kracht bleek een geweldige formule voor de aanpak van (met name) complexe klachten die bijvoorbeeld schuilgaan achter oververmoeidheid of burnout.

De steeds ingewikkelder regelgeving en de eisen die gesteld worden door verzekeraars alsook het sluiten van Praktijk Hoog Soestdijk waren echter aanleiding voor een nieuwe koers. Ik geef nog steeds advies, maar nu online of per telefoon, en als ik aan het kokkerellen ben bij Ekoplaza.

Gezond en lekker eten – inspirerende recepten

Een gezond lijf begint eigenlijk in je darmen. Als je darmen optimaal functioneren, heeft dat direct invloed op je weerstand, je fitheid en je humeur. Je darmen hebben vezels,  essentiēle vetten, essentiēle suikers, mineralen, vitaminen en sporenelementen nodig. En niet te vergeten water. Elke dag. Teveel verkeerde vetten (transvetten, vetten uit vlees), suikers (geraffineerde), kleur-, geur-, smaakstoffen e.d. en te weinig groenten en fruit verstoren het evenwicht van je voeding en dus van je gezondheid. Met alles wat je in je mond stopt worden beschadigde cellen gerepareerd, nieuwe cellen aangemaakt. Je bent dus letterlijk wat je eet.

En danben ik terug bij mijn passie voor gezond en lekker eten. Ik inspireer je graag om zelf lekker te koken, en pakjes en zakjes zoveel mogelijk te laten staan. Af en toe iets zoets kan prima als je je in grote lijnen houdt aan de vuistregel: 70% basisch eten (groente, fruit, noten/zaden, zuivel) en 30% zuurvormend (vlees, vis eieren, soja, suikers…). Dat lukt mij, dat lukt jou ook! En niet in de laatste plaats: geniet van wat je hebt gemaakt!

Sytske