Lekker én makkelijk te maken, deze glutenvrije wortelmuffins. Ik vind muffins zo leuk om mee te experimenteren. Je kunt werkelijk van alles toevoegen aan cakebeslag. Groenten zoals courgette, zoete aardappel of wortel geven verrassende combinaties met zoete ingrediënten zoals dadels, abrikozen, bananen of appels. Boekweitmeel en kokosmeel doen het prima in zoete baksels en zijn een prima vervanger voor tarwemeel. Je kunt natuurlijk ook havermeel gebruiker. Een heel gezond, en licht verteerbaar graan. Haver is ideaal voor mensen met een schommelende bloedsuikerspiegel. Het heeft een groter verzadigingseffect.

Nou, ga maar aan de slag voor je eigen glutenvrije wortelmuffins en geniet er straks van!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Zoete baksels > Glutenvrij

Wat heb je nodig?

Keukengerei: muffinvorm met 9 bakjes en papieren muffinvormpjes

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 1 eetlepel lijnzaadmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 100 gr kokosolie
  • 4 dadels
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr wortelpulp
  • ½ theelepel bicarbonaat
  • ½ tl zout
  • 3 eieren

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 C.
  • Smeer de vormpjes in met boter of olie en doe er papieren muffinvormpjes in.
  • Laat de kokosolie op het vuur smelten in een pannetje.
  • Mix alle droge ingrediënten.
  • Doe dan alle natte ingrediënten bij de droge ingrediënten.
  • Voeg de wortelpulp en de krenten toe en meng het tot een stevige massa.
  • Vul de vormpjes en zet ze 30 à 40 minuten in de oven.
  • Laat de vorm afkoelen op een rooster… als je je kunt inhouden…