Een knapperige salade met venkel en vijgen, die je weer energie geeft én een goed humeur. Deze salade is heel gezond en lekker voedzaam. Brood mis je echt niet. Wil je toch iets te bijten erbij? Kies dan voor een lekkere meerzadencracker of voeg nog noten toe aan deze salade.  Noten maken de salade wat (calorie)rijker, wat een verzadigder gevoel geeft. Experimenteer ermee!

De anijsachtige smaak van venkel gaat hier fijn samen met de friszoete smaak van mineola en de zachte, zoete vijgen. Weet je dat venkel een heel gezonde groente is, met veel medische eigenschappen? Bekend is de positieve werking bij gasvorming en buikkramp, een slechte adem en menstruatiepijn. Als ik me te buiten ben gegaan aan een te zware maaltijd, met een opgeblazen gevoel als resultaat, trek ik venkelthee van de gedroogde zaadjes. Het werkt meteen, ongelooflijk vind ik dat altijd. En venkel gaat ook de vorming van glaucoom tegen en vermindert sowieso de kans op oogziekten.  Reden genoeg om venkel op je menu te zetten dus.

Deze salade met venkel en vijgen is geschikt als lunchgerecht voor twee of als bijgerecht voor vier. Ik eet hem behalve als lunchgerecht ook graag bij een pasta of als bij de BBQ. Ben benieuwd wat je van deze salade met venkel en vijgen vindt. Geniet ervan in elk geval!

Zal ik nog een andere suggestie doen? Probeer deze salade met mango en tofoe eens. Ook een powerlunch!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Salades> Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen als lunchgerecht/of bijgerecht

  • 1 krop bindsla
  • stukje venkel
  • 2 verse vijgen
  • 1/2 mineola
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 2 el olijfolie (extra vergine)
  • 1 el frambozenazijn
  • k1 tl Groninger mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el sinaasappelsap
  • paar takjes verse munt

Hoe maak je het?

  • Snijd of scheur de bindsla in repen.
  • Doe hetzelfde met de venkel.
  • Verdeel de mineola in partjes.
  • Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes.
  • Snijd dan de vijgen in partjes.
  • Doe vervolgens alles in een kom en hussel door elkaar.
  • Maak tot slot een vinaigrette van de olie, mosterd, sinaasappelsap en honing.
  • Schenk de vinaigrette over de salade en knip de muntblaadjes erboven fijn.