Deze plaatkoek met bramen is een makkie om te maken. Fijn als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt, maar wel een eigen baksel prefereert boven fabrieksproduct. Of misschien samen met kinderen even wilt proefdraaien in je keuken. Ach, zelf bakken is toch het allerleukst?
Ik heb hier gekozen voor een combi van amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en havermeel. Ik vind het altijd leuk met meelsoorten te experimenteren. Ik hou zelf erg van amandelmeel, dus die vind je geregeld terug in mijn recepten. Dit ‘meel’ is romig én luchtig tegelijk en heeft bovendien een zacht-zoete smaak.
Omdat het hier om een makkelijk te maken plaatkoek met bramen gaat, heb ik een luxe jam gebruikt als vulling. Evengoed kun je ook nog vers fruit (in dit geval bramen) toevoegen. Bosbessen, frambozen, kruisbessen, kersen zijn allemaal even lekker.
Wil je een andere taart met fruit maken? Misschien kan deze bosbessentaart met amandelen ook je hart, eh.. maag veroveren.
Categorie
Recepten > Zoete baksels >
Wat heb je nodig?
Keukengerei: bakblik, bakpapier
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr fijne havermout
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr fijne suiker
- 100 gr boter
- potje luxe bramenjam (ca. 250 gr)
- ca. 40 gr geschaafde amandelen
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 170 C.
- Vet een bakblik van ca. 28 x 18 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
- Meng in een kom met je handen de 3 meelsoorten tot een kruimelig deeg, samen met de suiker en boter.
- Verdeel het deeg dan over de bodem van je vorm en druk goed aan.
- Plaats de vorm 30 min. in de oven totdat het deeg lichtbruin ziet.
- Haal de plaatkoek uit de oven en laat hem iets afkoelen.
- Zet de oven vervolgens iets hoger, op 190 C.
- Verdeel dan de jam over de deegbodem en strooi de amandelen erover.
- Plaats hem terug in de oven totdat de amandelen iets gekleurd zijn.
- Even laten afkoelen en happen maar!