Deze glutenvrije quinoa-banaancake was zomaar een uitprobeersel, maar hij pakte goed uit, joh. Hij is lichter verteerbaar dan een doorsnee banaancake dankzij de quinoa en boekweit. Beter voor mijn darmen in elk geval, dus ben ik weer blij met een nieuw tussendoortje. En jij hopelijk ook!
Omdat banaan en dadel goede zoetmakers zijn, heb ik weinig suiker toegevoegd. Je zou die suiker zelfs helemaal kunnen weglaten, dan ben je nog gezonder bezig. Quinoa is natuurlijk echt een supergraan, rijk aan mineralen en vitamines en dus het koken en eten dubbel en dwars waard. Het verrast me ook steeds weer hoe veelzijdig dit zaad (quinoa is geen graan!) is, dat zowel in hartige als zoete gerechten goed tot z’n recht komt. En nog steeds vind ik puur in bruine-rijstemelk gekookte quinoa met een snufje kardemom een heerlijk simpel ontbijt.
De dag dat ik deze cake maakte was ik in een nostalgische mood. Vandaar dat mooie servies erbij, dat doet denken aan bezoekjes aan oma. Echt tijd nemen voor dat kopje thee met zelfgebakken cake. En dan bleef het niet bij één plakje, haha.
Oké, tijd om te bakken. Veel plezier en geniet van deze lekkere glutenvrije quinoa-banaancake. En deel hem met wie je lief is!
Nog wat inspiratie voor koken met quinoa? Probeer dan dit glutenvrije brood eens!

Categorie
Recepten > Zoete baksels >
Wat heb je nodig?
Keukengerei: cakevorm + bakpapier
- 1 ons quinoa
- 250 ml granenmelk
- 1 ons boekweitmeel
- 4 ons rijpe bananen
- 60 ml kokosolie
- 70 gr fijne bio suiker
- 1 el psylliumvezels
- 4 Medjouldadels
- 2 eieren
- 1 tl kardemom
- snufje zout
- beetje boter om de vorm in te vetten
Hoe maak je het?
- Verwarm je oven voor op 175° C.
- Vet je cakeblik in met boter en bekleed hem met bakpapier.
- Kook dan de quinoa in 15 min. zachtjes gaar in de granenmelk.
- Prak de bananen fijn en snijd de dadels in stukjes.
- Meng vervolgens quinoa, boekweitmeel, suiker, bananen, kokosolie, psylliumvezels en dadels door elkaar.
- Voeg kardemom en zout toe.
- Klop hierna de eieren schuimig en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Stort je beslag tot slot in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar.
- Laat de cake op een rooster afkoelen alvorens je aanvalt…