Bindsla met gegrilde perziken en druiven…klinkt als een zomerfeestje, toch? En dat is deze salade ook! In de zomer is het aanbod van vers fruit enorm, en onze zuiderburen produceren onder andere heerlijke druiven en perziken. Die lenen zich uitstekend voor taarten, toetjes en natuurlijk salades. Mijn fruitmand lag vol rijp fruit, dus deed ik er een greep uit en maakte deze lauwwarme salade met blauwe druiven en sappige perziken.

Perziken kun je goed licht grillen in de grillpan, en dat kan ook met druiven.  Een beetje hartigs kon er ook wel bij, dus de Manchegokaas belandde ook in de saladeschaal, net als een flinke hand gemengde geroosterde noten. De lichte vinaigrette erover maakt deze bindsla met gegrilde perziken en druiven klaar om in te happen!

Wat heb je nodig?

  • 2 kropjes bindsla (alleen de grote bladeren)
  • ca 200 gr blauwe druiven
  • 2 rijpe perziken
  • 75 Manchegokaas
  • 75 gr gemengde ongezouten noten
  • 4 el walnotenolie
  • 1,5 el appelazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 flinke tl grove mosterd
  • 1 flinke tl honing
  • evt. blaadjes verse munt

Hoe maak je het?

  • Verwijder eerst de buitenste bladeren van de slakroppen, was ze en laat uitlekken
  • Was dan de perziken, en snij ze elk in 8 parten
  • Was de druiven, en laat ze in trosjes aan elkaar zitten
  • Verwarm een grillpan en leg de perzikplakjes hier naast elkaar in
    Grill ze kort aan beide zijden (zodat je mooie streepjes ziet) en haal ze uit de pan
  • Leg vervolgens de druiven in de hete grillpan en schud de pan regelmatig. De druiven
    mogen een beetje schrikken.
  • Rooster de noten lichtbruin in een koekenpan en hak ze daarna grof
  • Snij daarna de Manchegokaas in smalle reepjes.
  • Leg de blaadjes bindsla in een kring op een platte schaal.
  • Schik hier vervolgens de plakjes perzik en de druiven over.
  • Verdeel de Manchegokaasreepjes over de salade en daarna de noten
  • Sprenkel dan de vinaigrette over de salade
  • En happen maar!