Zoals beloofd aan manlief, omdat hij behalve sleutelen aan zijn motor ook succesjes in de keuken kan boeken. Hij kreeg de vrije teugel, met als resultaat een verrassend smakelijke, voedzame taart. Een ongewone combinatie van restjes die we in huis hadden, en die je in geen enkel kookboek zult aantreffen. Maar dat is vaker zo, met familierecepten. Zet ‘m op!

Wat heb je nodig?

    • 2 el olijfolie
    • 6 plakjes bladerdeeg
    • 1 zoete aardappel
    • 2 preistengels
    • 1 rode ui
    • 200 gr witte bonen in tomatensaus
    • 200 gr bio rundergehakt
    • 100 gr mais
    • 2 knoflooktenen
    • 3 el fijngesneden bladselderij
    • Verder nodig: tulband- of lage quichevorm

Hoe maak je het?

    • Verwarm de oven voor op 200 C
    • Smeer de bakvorm in met 1 el olie
    • Rol 4 plakken bladerdeeg uit tot een ronde schijf, groter dan de vorm
    • Bekleed de bakvorm hiermee en zet dit ca. 15 min. in de oven (tot het lichtbruin is)
    • Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine stukjes. Kook ze beetgaar.
    • Snij ui en knoflook fijn en fruit in 1 el olijfolie
    • Voeg het gehakt hierbij en roerbak zachtjes
    • Snij de prei in fijne ringen en voeg toe
    • Voeg de witte bonen en de selderij hieraan toe als de prei zacht is
    • Meng tot een homogene massa en maak naar wens op smaak met peper en zout
    • Verdeel de hele mix over het bladerdeeg in de springvorm
    • Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet ca. 15 min. terug in de oven tot de kaas licht gegratineerd is
  • Lijst Titel 1

  • Lijst Titel 2

  • Lijst Titel 3

IcoonDoos Titel

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen