Wat heb je nodig?

  • 1 el ghee of extra vergine olijfolie
  • 1 kleine preistengel
  • 1 grote knoflookteen, uit de pers
  • 200 gr rode linzen
  • 400 gram pomodori tomaten (blik)
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 2 bio groentebouillonblokjes opgelost in 1 liter water
  • 2 schijfjes biologische citroen
  • snufje chilipeper
  • handje verse koriander of tuinkers

Hoe maak je het?

  • Spoel de linzen goed af onder stromend water
  • Snij de prei in fijne ringen
  • Verwarm de olie licht in een soeppan en fruit hierin de prei
  • Voeg de tomaten, de gember en de knoflook toe en roer goed door.
  • Doe dan de linzen, de groentebouillon en de citroen erbij
  • Laat de soep ca. 25 min. zachtjes koken en pureer
  • Voeg een snufje chilipoeder toe en roer goed door.
  • Breng de soep evt. op smaak met versgemalen peper en Himalyazout
  • Garneer met koriander of tuinkers