Pappardelle met rucola-walnootpesto

Dat klinkt toch als een sprookje? Deze pappardelle is echt comfortfood voor een herfstige dag. De noten vormen met de paddestoelen een gouden combi. De pittige rucola is hier een kruidige tegenhanger van de meegebakken courgette én de paddestoelen. In plaats van Parmezaanse kaas heb ik geitenkaas in deze pappardelle gebruikt. Die is lekker romig.  Gruyère kan bijvoorbeeld ook goed.
Deze papardelle is er weer eentje om te delen met je vrienden bijvoorbeeld.  En een waarbij je een goed glas wijn drinkt, liefst een Italiaanse. 

Deze Pappardelle met rucola-walnootpesto en bospaddestoelen heb je snel in elkaar gedraaid. Je kunt de rucola-walnotenpesto ook ruim voordat je hem gaat bereiden vast maken. Succes, en geniet ervan!

Ben je trouwens dol op de Italiaanse keuken?  Dan vind je deze risotto misschien ook lekker.

Wat heb je nodig?

  • 300 gr pappardelle
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentjes, geperst
  • 1/2 courgette
  • 200 gr bospaddestoelen
  • 50 gr rucola
  • 75 gr walnoten
  • walnootolie
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • olijfolie
  • peper/zout uit de molen

Hoe maak je het?

Rucola-walnootpesto

Mix in een keukenmachine
de rucola, walnoten, geitenkaas, knoflook
met een flinke scheut walnotenolie.
Zorg dat het een smeuiig geheel wordt.
Voeg een beetje peper en zout toe.

Groentenmix 

  • Snij ui in kleine stukjes en courgette in kleine reepjes
  • Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan
    en fruit hierin ui en courgette kort
  • Voeg de bospaddestoelen toe en de verse tijm
  • Roerbak tot de paddestoelen slinken
  • Voeg de pesto toe en mix goed
  • Breng op smaak met peper en zout en houd warm
  • Kook de pappardelle met het bouillonblokje in een ruime pan met water beetgaar
  • Giet de pappardelle af en hou wat kookvocht achter
  • Mix dan de groenten en pesto door de pappardelle en voeg wat kookwater toe
  • Maak af met rucolablaadjes en serveer er extra geitenkaas bij