De lekkerste gerechten ontstaan spontaan, zo ook deze veganistische roerbakschotel korma. Het is een uitdaging om restjes op te maken. En dus trok ik de groentelade van de koelkast open op zoek naar die restjes. Sugar snaps, taugé, een half potje boemboe korma, chilipeper, verse gember, koriander en een restje Basmatirijst. Ik had juist zin in een smakelijke Indiase curry… liefst een veganistische. Dus kwam dat even goed uit!

Nog een paar ingredienten scoren bij de natuurwinkel en ik kon lekker wokken. Deze veganistische roerbakschotel Korma met zijn prachtige groene kleur zit bomvol waardevolle voedingsstoffen. En of ie lekker is? Probeer hem maar!

Wat heb je nodig? (2 pers)

  • 1 ons sugar snaps
  • 1 bakje gekruide roerbaktofoe
  • 125 gr taugé
  • 1 kleine (of een halve grote) paksoi, in repen gesneden (groene en witte deel apart)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el korma curry pasta (bijv. van Geo)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper (heel)
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 ons ongezouten, ongebrande cashewnoten

Hoe maak je het?

  • Verhit 1 el kokosolie (of ghee) in je wok
  • Roerbak hierin de tofoereepjes met de knoflook kort tot de tofoe lichtbruin ziet
  • Doe dan de peultjes samen met de broccoli, de gember en de hele chilipeper in de wok
  • Roerbak enkele minuten en voeg dan het witte deel van de paksoi toe en schep goed om
  • Roer de curry pasta hier doorheen
  • Blus af met de kokosmelk en laat ca. 5 min. stoven
  • Leg dan het het groene deel van de paksoi, de taugé toe en de roerbakreepjes bovenop
    de al gewokte groenten en doe het deksel op de wok
  • Snij de koriander fijn en strooi dit over de gewokte groenten
  • Rooster de cashewnoten kort in een koekenpan en strooi die als laatste over je gerecht

Heerlijk met zelfgemaakte gele rijst!