Artisjok-avocadospread met basilicum Je kunt het hele supermarktschap met broodbeleg overslaan als je je eigen spreads maakt. Want dit is weer zo’n lekker frisse, gezonde home made spread. Simpel en snel te maken, dus wat wil je nog meer? Artisjok is niet zo’n heel populaire groente,  maar dat is onterecht. Hij heeft een heerlijk friszurige smaak, die goed samengaat met andere groenten. Deze groente is lekker in salades en quiches, maar ook in deze spread. Zo’n spread als deze is ook weer een fijne manier om extra groenten te eten.

Verse groenten hebben in principe altijd mijn voorkeur, maar artisjokken zijn niet het hele jaar verkrijgbaar. En zo nu en dan ga ik ook voor gemak uit een pot. Maar dan wel een pot van goede kwaliteit natuurlijk, dus liefst biologisch.

Smeer deze artisjok-avocadospread met basilicum gerust royaal op je broodje of cracker, omdat het echt een gezonde spread is. Avocado bevat essentiēle vetten, net als olijfolie, en artisjok ondersteunt de werking van je lever dankzij een bittere stof. Ook levert artisjok je onoplosbare vezels die goed zijn voor de werking van je darmen. Artisjok is daarnaast ook rijk aan vitamine C en de mineralen calcium en magnesium. Van artisjok wordt ook gezegd dat hij cholesterolverlagend werkt. Tjonge, wat een gezondheidsvoordelen hè?

 

Draai je blender maar rond en geniet straks lekker van je zelfgemaakte artisjok-avocadospread met basilicum.

Nog een andere spread proberen? Test je zintuigen met deze boerenkool-avocadospread met walnoten.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Tapas & Spreads > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Keukengerei: blender

  • 4 artisjokharten (uit pot of blik)
  • 1/2 avocado
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 1 el vers citroensap
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Schil de helft van de avocado en snijd deze in een paar stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix tot een smeuïg geheel.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe, en misschien nog wat extra citroensap.