Bieten-pastinaaksoep met oosterse specerijen, dat klinkt als een gerechtje uit de fusion keuken. Veel van wat we tegenwoordig koken past in de wereldkeuken. Deze soep is daar ook weer een mooi voorbeeld van. East meets west dus. Aardse groenten zoals bieten, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel en allerlei koolsoorten gaan goed samen met oosterse specerijen. Zo kan een op het oog beetje saaie, kleurloze groente zoals pastinaak ineens een van je favoriete groenten worden. Aardse groenten zijn voedend, verwarmend en rijk aan mineralen. Vaak geeft soep je ook een oppepper als je weinig energie hebt of een beetje grieperig bent.
Hoe dan ook, tijd om deze bieten-pastinaaksoep met oosterse specerijen een kansje te geven!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Soepen > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

  • 3/4 liter groentebouillon (of 2 bio kruidenblokjes)
  • 4 gekookte bietjes, in schijfjes gesneden
  • 2 pastinaken, geschild en in plakjes
  • 1 kleine wortel, in stukjes
  • 2 sjalotjes (of 1 ui), gesnipperd
  • geraspte verse gemberwortel (1 cm)
  • geraspte verse kurkuma (of 1 tl)
  • 1 laurierblaadje
  • versgemalen peper
  • crème fraiche

Hoe maak je het?

  • Fruit de ui met de gember en kurkuma in de olie.
  • Voeg de pastinaak toe en roerbak even.
  • Doe dan alle overige ingrediënten erbij en laat de soep ca. 20 min. zachtjes koken.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
  • Serveer de soep met een theelepeltje crème fraîche.