Boekweit-haverpannenkoeken met warme bessencompote… het water loopt mij in al in de mond als ik het lees. Ik ben dol op pannenkoeken en maak ze geregeld als ontbijt. Maar gezien mijn glutengevoeligheid maak ik varianten op het vertrouwde pannenkoekenbeslag. Dat is bijvoorbeeld beslag op basis van 1/3 boekweit, 1/3 havermeel en 1/3 hazelnootmeel. Hier heb ik simpel gekozen voor een combi van boekweit en haver. Voordeel van haver is dat het je lang een verzadigd gevoel geeft en de bloedsuikerspiegel in balans houdt. Ideaal dus voor mensen die daar problemen mee hebben.
Fruit is natuurlijk heerlijk in combinatie met pannenkoeken. En zeker als je er een warme compote van maakt. Laat die appelstroop dus maar staan, en ga lekker aan de slag voor dit heerlijke ontbijt (of lunch of…) van boekweit-haverpannenkoeken met warme bessencompote.
Ben je zo’n lekkerbek en hou je van een warm ontbijtje, net als ik? Dan is deze hemelse havermout ook vast aan jou besteed.

Categorie
Recepten > Ontbijt > Glutenvrij
Wat heb je nodig?
Voor 1 of 2 personen (afhankelijk van eetlust)
Keukengerei: grote kom en kleine koekenpan
Voor de pannenkoeken
- 60 gr boekweitmeel
- 60 gr havermeel
- 2 eieren
- 130 ml kokosmelk
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zeezout
- roomboter of kokosolie om te bakken
Voor de compote
- 150 gr blauwe bessen
- 150 gr bramen
- 1 banaan
- 1 el honing
Hoe maak je het?
Beslag
- Mix de twee meelsoorten en voeg bakpoeder en zout toe.
- Roer met een garde de melk door het beslag.
- Klop dan voorzichtig de 2 eieren door het beslag.
- Bak dan de flensjes één voor één.
Compote
- Snij de banaan in plakjes.
- Doe al het fruit in een steelpannetje.
- Voeg hierbij honing en een beetje water.
- Laat op een laag pitje ca. 15 min. stoven.
- Zet de warmtebron uit en laat de compote iets afkoelen voordat je toehapt.