Deze choco-hazelnoottaart  is echt een taart voor een feestje, en natuurlijk voor de echte choco-fans. Hij is nogal machtig, ook door de mascarpone, en daarmee meteen ook geschikt als dessert. Ik experimenteer graag met glutenvrije meelsoorten; afgezien van havermeel bak ik ook graag met amandel- en hazelnootmeel. Ze geven veel extra smaak aan baksels.  Noten en chocolade zijn een bewezen gouden combi, dus de hazelnoten spelen hier een glansrol.

Wil je de taart nóg feestelijker maken, voeg dan een scheutje likeur, bijvoorbeeld Francipane (hazelnootlikeur) toe aan deze taart. En het zal je niet verbazen dat deze choco-hazelnoottaart lauwwarm het allerlekkerst is…

En dan nu lekker aan de slag met jouw choco-hazelnoottaart!

Minstens zo feestelijk als deze choco-hazelnoottaart is mijn klassieke tiramisu. Dus, als je de smaak te pakken hebt…

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Zoete baksels >Glutenvrij

Wat heb je nodig?

  • Keukengerei: 1 springvorm Ø 20 cm en bakpapier
  • boter om vorm in te vetten
  • 50 gr haverkoekjes (glutenvrij)
  • 150 gr bio roomboter
  • 4 eieren
  • 140 gr fijne suiker
  • 300 gr pure chocolade
  • 170 gr hazelnootmeel
  • 125 gr mascarpone
  • 70 gr ongezouten, gebrande hazelnoten

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175° C.
  • Vet je springvorm in met boter en bekleed hem met bakpapier en vet ook dit in met boter.
  • Maal de haverkoekjes grof in een keukenmachine.
  • Strooi ze over de bodem van de springvorm.
  • Smelt 250 gr van de chocolade au-bain-marie in een kom en roer er af en toe in.
  • Klop in een grote kom de boter met de suiker tot een mooi romig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Spatel het hazelnotenmeel hier doorheen en voeg achtereenvolgens
    de gesmolten chocolade en de mascarpone toe.
  • Giet dit mengsel over de koekjeslaag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de taart nu 60 min. in de oven.
  • Doe de oven daarna uit en laat de taart nog even 5 min. staan. Haal hem er dan uit.
  • Als de taart iets is afgekoeld smelt je de laatste 50 gr chocolade, ook weer au-bain-marie.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart en verdeel er tenslotte
    de hele hazelnoten over.
  • En dan… hoef je er alleen maar in te happen. Met je ogen dicht. 😉