Hier komt een heel gezond groen bordje! Met deze gemengde bladsalade met venkel en avocado en blauwschimmelkaas heb je een stevige lunch te pakken, waar je wel een paar uurtjes op kunt teren. De groenten staan garant voor een hele zwik mineralen en vitaminen, dus je doet je lijf hier echt een plezier mee. Vooral kiemgroenten zijn heel mineraalrijk; daar kun je nooit teveel van eten. Want kiemgroenten bevatten alles wat de plant in wording nodig heeft om te groeien.

Voordeel van een salade als lunchgerecht is dat je zeker geen dip krijgt halverwege de middag. Groenten zijn precies de koolhydraten die jij zo hard nodig hebt. 😉 De avocado en hazelnoten zorgen voor een flinke hoeveelheid gezonde vetten; omega 9 en omega 3. De kaas voegt hier extra smaak toe. Mocht je niet van blauwschimmelkaas houden, dan kun je ook kiezen voor een lekkere geitenkaas of een vegan kaasje als je veganistisch eet. De lichte vinaigrette met notenolie en appelazijn maakt deze salade onweerstaanbaar, althans, dat vindt het thuisfront.

Deze salade is geschikt als lunchgerecht voor twee of als bijgerecht voor vier, bijvoorbeeld bij een bord pasta of bij deze risotto met wilde paddenstoelen.

En nu aan de slag voor je eigen gemengde bladsalade met venkel en avocado. Geniet ervan!

Zin in een andere rijke salade? Probeer deze bleekselderijsalade met dadels en noten. Ook een powerlunch!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Salades> Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen als lunchgerecht/of bijgerecht

  • 100 gr gemengde bladsla
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 rijpe avocado
  • 75 gr ongezouten, gebrande hazelnoten
  • 100 gr blauwschimmelkaas (bijv. Gorgonzola of Bleu d’Auvergne)
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 3 el notenolie (bijv. hazelnoot- of walnotenolie)
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 el agavesiroop

Hoe maak je het?

  • Schik de bladsla op een mooie schaal of in een mooie grote kom
  • Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Schil en ontpit dan de avocado en snijd hem in partjes.
  • Verdeel  vervolgens de reepjes venkel en avocado over de bladsla.
  • Verbrokkel de kaas bovenop de salade.
  • Hak de hazelnoten grof en strooi ze ook over de salade en tenslotte de tuinkers.
  • Maak vervolgens een vinaigrette van de notenolie, azijn, mosterd en agavesiroop.
  • Schenk de vinaigrette over de salade en happen maar!