Gevulde paprika’s met bobotiekruiden! Ze zien er zó zomers en feestelijk uit, vind je niet? En ze zijn makkelijk te maken. Paprika’s kun je vullen met groenten, vlees, vis, peulvruchten en granen… Mogelijkheden genoeg. Ik had een restje gekookte wilde rijst over en bovendien een halve courgette. En uien heb ik standaard in huis. In mijn kruidenla lag nog een pakje bobotiekruiden uit Zuid-Afrika. Die moest ik nou maar eens gebruiken. Andere smaakmakers die me lekker leken waren knoflook en pijnboompitten. En tenslotte mango chutney, voor een vleugje zoet. Het leek me een lekkere combi! Dus, hup ging ik aan de slag voor die gevulde paprika’s met bobotiekruiden.
Kun je geen bobotiekruiden vinden in de super? Je kunt ze bijvoorbeeld hier bestellen: https://www.tuanashop.nl

Categorie
Recepten > Hoofdgerechten > Glutenvrij
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- ca. 2 ons gekookte (wilde) rijst
- 3 ons bio rundergehakt (of half-om-half)
- 4 bio paprika’s (die goed rechtop blijven staan, dus check de onderkant even)
- 4 sjalotjes
- 1/2 courgette
- 1 blikje bio tomaten
- 1 el bobotiekruiden
- 1 tl kerriepoeder
- snufje chilivlokken
- 3 el mangochutney
- 50 gr pijnboompitten
- zeezout
- olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 C
- Kook de rijst eerst gaar (als je geen restje over hebt) en laat hem goed uitdampen.
- Was de paprika’s, snij de bovenkanten eraf (bewaar deze dekseltjes met steeltjes) en verwijder de zaadlijsten.
- Snij de sjalotjes fijn en snij de courgette in kleine blokjes.
- Meng de kruiden en wat zeezout door het gehakt.
- Verwarm dan een el olijfolie in een hapjespan en fruit hierin 2 sjalotjes.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en roerbak rul. Voeg dan de courgettestukjes toe en roerbak even mee.
- Voeg een klein scheutje water toe en zet een deksel op je pan. Laat nog 10 min. zachtjes stoven.
Tomatensaus (het badje voor de paprika’s)
- Fruit in een andere pan de overgebleven 2 sjalotjes. Voeg de tomaten uit blik toe met
nog een snufje bobotiekruiden en een beetje zeezout. Laat met deksel op de pan 5 min. stoven. - Intussen rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan en hou je ze even apart.
- Dan doe je de tomatensaus over in een ovenschaal.
Paprika’s vullen
- Vervolgens meng je de pijnboompitten door het gehakt-courgettemengsel en vul je de 4 paprika’s hiermee.
(Als je wat vulling overhoudt, serveer je dat als bijlage voor de grote eters!) - Zet de gevulde paprika’s in de ovenschaal met de tomatensaus en zet de dekseltjes er bovenop.
- Tenslotte smeer je de deksels van de paprika’s met een beetje olijfolie in.
- Zet de ovenschaal 45 min. in de oven.
(Tot de paprika’s aan de bovenkant een beetje rimpelig zijn; maar zeker niet verbrand!)
Deze gevulde paprika’s met bobotiekruiden zijn extra lekker met een frisse salade met komkommer, avocado en appel!