Als je van kokos houdt, grijp je elke kans aan om die in je baksels te verwerken; zoals ik heb gedaan in deze kokoscake met citroen en Limoncello. Kokos heeft een uitgesproken smaak, die met niets te vergelijken is. Omdat kokos zo goed combineert met groenten en fruit, is hij breed inzetbaar in je keuken. Ik verwerk kokos ook veel in warme gerechten, van soepen tot stoofpotjes of ovenschotels. Maar hier dus in een klassieke cake. Puur voor de afwisseling kies ik steeds een andere vorm waarin ik mijn baksels giet. Deze keer heb ik mijn tulbandvorm weer tevoorschijn getoverd. De cake ziet er zo feestelijker uit. Je kunt natuurlijk ook zuidvruchten, zoals dadels en abrikozen aan je beslag toevoegen, of het sap of de schil van een sinaasappel. Allemaal lekker! Ik kreeg de tip Limoncello toe te voegen. Ah… daarmee krijgt de cake nóg iets exotisch.

Maar hier dus de eenvoudige, maar smaakvolle versie van kokoscake met citroen en Limoncello.

Heb je de smaak van kokos te pakken? Probeer deze dadel-notenballetjes ook eens.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Zoete baksels >

Wat heb je nodig?

Keukengerei: tulbandvorm

  • 1 el boter + 1 el bloem (om vorm in te vetten)
  • 200 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 175 gr suiker
  • 100 gr kokosrasp
  • snufje zout
  • scheutje limoncello (naar keus)
  • 1 bio citroen
  • 4 el poedersuiker
  • beetje extra kokosrasp

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175° C.
  • Vet je tulbandvorm in met boter en bestuif hem dan met bloem.
  • Klop daarna in een grote kom de suiker met de boter tot een smeuïg geheel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop steeds tot elk ei volledig is opgenomen.
  • Klop er dan beetje voor beetje het meel doorheen.
  • Voeg naar smaak Limoncello toe.
  • Spatel tenslotte de kokosrasp er voorzichtig doorheen.
  • Doe het beslag over in je tulbandvorm en zet de cake dan 60 min. in de oven, tot hij mooi lichtbruin kleurt.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen.
  • Pers het sap van de citroen uit en breng dit in een steelpannetje aan de kook.
  • Los de 4 el poedersuiker hier in op. Verdeel dit mengsel over je cake en bestrooi
    met een handje kokosrasp.