Deze linzenpasta met vega kip en spekjes is er eentje om met je vrienden van te genieten. Niemand vooraf vertellen dat kip en spek vegetarisch zijn… ze zullen verrast zijn!
Nog nooit linzenpasta gegeten? Even wennen misschien, maar linzenpasta is toch een prima vervanger van gewone tarwepasta. Het heeft diezelfde bite, maar meer smaak dan gewone pasta. Echt het proberen waard.

Vega kip en spek matchen goed met de frisse venkel en zomerse doperwten in dit recept. Ik vind de Vivera plant spekjes zelf erg lekker. Probeer maar uit. Pijnboompitjes en verse basilicum maken deze linzenpasta onweerstaanbaar.  Tenslotte is die Parmezaanse kaas natuurlijk de échte Italiaanse finishing touch. En nu de pannen op het vuur voor jouw linzenpasta met vega kip en spekjes!

Nog een vega recept met Italiaanse twist? Probeer deze Italiaanse vegetarische quiche eens.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Hoofdgerechten> Vegetarisch > Glutenvrij

Wat heb je nodig?

Voor 2 à 3 personen

  • 300 gr rode-linzenpasta
  • 1/2 groentenbouillonblokje (of verse groentenbouillon)
  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke rode ui
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 pakje vega kipstukjes
  • 1/2 pakje Vivera plant spekjes
  • 200 gr (diepvries) bio doperwten
  • 40 gr pijnboompitten
  • versgemalen peper
  • 3 takjes verse basilicum
  • 4 el (haver)room
  • Geraspte Parmezaanse kaas (zoveel je lekker vindt)

Hoe maak je het?

  • Zet een pan water op met het bouillonblokje.
  • Kook hierin de linzenpasta in ca. 8 min. beetgaar.
  • Giet vervolgens af en houd een beetje kookvocht over
    (ongeveer een juslepel).
  • Snijd dan de ui in kleine stukjes en de venkelknol in fijne reepjes.
  • Verwarm vervolgens de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de venkel toe en roerbak een paar minuten.
  • Vervolgens verwarm je de kip- en spekstukjes mee.
  • Doe daarna de doperwten erbij en leg de deksel op de hapjespan.
  • Laat dit ca. 8 min zachtjes stoven.
  • Rooster intussen de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Doe de pasta bij het kip/groentenmengsel, knip de basilicumblaadjes fijn en doe ze er doorheen.
  • Maak op smaak met versgemalen peper.
  • Meng het overgebleven pasta-kookvocht met de 4 el haverroom en roer dit door je pastagerecht.
  • Strooi er dan de pijnboompitten overheen en tot slot de Parmezaanse kaas.
  • Laat nog heel even staan met deksel op de pan zodat de kaas smelt. Buon appetito!