Deze veganistische meerzadencrackers zijn zó makkelijk zelf te maken, en zó lekker dat je de crackers in de super laat staan. Net als je eigen spread maken is het ook heel leuk zelf brood te bakken of crackers te maken. Eigenlijk doet je blender het voornaamste werk en hoef jij alleen maar op de knop te drukken. Makkie hoor.
Je kunt naar hartelust varieren in zaden of noten, en ook wat je verder toevoegt om een unieke smaak aan je crackers mee te geven. Stukjes olijf of zongedroogde tomaatjes of mierikswortel. Probeer maar uit!
De crackers zijn lekker bij je lunch, als gezond tussendoortje, maar natuurlijk ook heel geschikt voor bij de borrel. Je kunt ze natuurlijk lekker beleggen met alle soorten kaas, notenpasta’s of zelfgemaakte spreads. Ah, nu we het daar over hebben. Test dan meteen mijn boerenkool-avocadospread met walnoten.
Twee keer gezond bezig.


Draai maar lekker rond met je blender, en geniet straks lekker van je zelfgemaakte meerzadencrackers!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Tapas & Spreads > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Keukengerei: blender

  • 50 gr cashewnoten
  • 60 gr pompoenpitten
  • 50 gr kasha
  • 50 gr sesamzaad
  • 30 gr zonnebloempitten
  • 40 gr boekweitmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 140 ml water
  • 1 el rozemarijn of zeewiervlokken
  • 1 tl zeezout

Hoe maak je het?

  • Zet je oven aan op 150 C.
  • Meng in de blender cashewnoten, pompoenpitten, kasha en sesamzaad
    tot het eruitziet als meel.
  • Roer alle overige ingrediënten er vervolgens met een houten lepel door.
  • Het ziet er qua kleur en consistentie uit als cement (maar zo smaak het niet, gelukkig!).
  • Leg één vel bakpapier op je bakplaat en schep het zadenmengsel hier op.
  • Hier overheen leg je het tweede vel bakpapier.
  • Rol nu met je deegroller het ‘deeg’ uit tot een grote lap. Die mag onregelmatig van vorm zijn.
    Let er wel op dat het zadenmengsel overal even dik is.
  • Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier en zet je bakblik ca. 50 min. in de oven.
  • Test aan een randje even of je cracker knapperig is voordat je hem uit de oven haalt.
  • Laat hem helemaal afkoelen, breek hem dan in stukken en bewaar die in een goed afgesloten box.